Riktig oppbevaring og kjøling av vin i din gastronomi

Riktig oppbevaring og kjøling av vin i din gastronomi

Den gode gamle vinen. Med dens forskjellige varianter er den et must på nesten alle restauranters drikkekort. For mange restaurantgjester er det nødvendig å nyte en fin vin sammen med en saftig biff eller en italiensk pizza. Men hvordan oppbevarer en restaurantør den alkoholholdige dråpen på riktig måte, og hvilke ulike typer kjøleskap finnes det? Disse spørsmålene skal vi svare på for deg nå!

Viktigheten av kjøling

Riktig lagring av vin er avgjørende for kvalitet og smaken av vin. Her er det ikke bare vinkjølingen som er viktig, men også kjøleskapets jevnlige luftfuktighet. Mange vet ikke at en vinkork skal ha en vis luftfuktighet på 40% -50%.

Uten denne luftfuktigheten mangler korken elastisitet. Dette kan ofte føre til at korken krymper eller skader på grunn av manglende stabilitet i korken. Hvis det oppstår sprekker i korken, kan det føre til dårlig kvalitet på vinen.

En annen faktor som spiller en rolle i å bevare kvaliteten (og dermed nytelsen av vinen), er beskyttelse mot UV- og lyspåvirkning. Generelt er kontinuerlig overvåking av temperaturer og viktige tiltak for kvalitet.

Vinkjøleskap vs Vin-tempereringsskap

Nå forstår du viktigheten av lagring og kjøling av vin, men kjenner du også forskjellen mellom de ulike kjøleskapene?

Vinkjøleskapet brukes for å sikre en konstant og jevn temperatur i hele kjøleskapet.

En spesiell forskjell mellom vinklimaskapet og vin-tempereringsskapet er at vin-tempereringsskapet fungerer mer nøyaktig og tilbyr flere temperatursoner. Generelt er det minst to forskjellige soner.

Fordelen med disse vin-tempereringsskapene er at du kan kjøle ned alle flaskene samtidig i et slikt skap. Dette er også utmerket for mindre virksomheter.

De forskjellige kjølesonene gjør det mulig å oppbevare ulike typer vin. Ikke bare vin, men også champagne eller musserende vin kan profesjonelt oppbevares i disse vin-tempereringsskapene.

Du kan stille inn temperaturen for hver enkelt sone individuelt, noe som for eksempel gjøre det mulig å oppbevare hvitvin og rødvin sammen i samme vin-tempereringsskap.

Individuell bruk

Et vinkjøleskap tilbyr mindre variasjon og fleksibilitet. Det er imidlertid passende for en kvantitativ mengde av samme vinflasker. Hvis du som restaurantør har mange like flasker, kan det være mer verdifullt å skaffe flere vinkjøleskap, siden du kan stille inn temperaturen for hvert enkelt vinkjøleskap og ha én enkelt vintype i hvert enkelt vinkjøleskap. Hvis du derimot leter etter et kompakt alternativ, kan et vin-tempereringsskap være mer verdifullt.

Hvor finner du de beste vinkjøleskapene vs. vin-tempereringsskapene?

Kvaliteten på de ulike utvalgene er av stor betydning. For å bevare en utmerket smak, bør enhver restaurant legge vekt på høy kvalitet. I vår butikk finner du et bredt utvalg av forskjellige vinkjøleskap og vin-tempereringsskap. Vi legger vekt på kvalitet og garanterer den beste oppbevaringen av dine viner, slik at dine restaurantgjester kan nytes og nytelsen av vinen!

Besøk vår nettbutikk eller kom inn i våre utstillingslokaler og se produktene våre personlige. Vi gir deg gjerne råd og finner det beste utstyret for din drømmekjøkken og din gastronomi!