Michael Freys favorittrett: Geschnetzeltes Züricher Art med rösti

I dag presenteres en spesiell kulinarisk opplevelse: Fotballspilleren Michael Frey fra Schalke avslører sin favorittrett – Geschnetzeltes Züricher Art med rösti! Denne klassiske sveitsiske retten er enkel å tilberede, men utrolig smakfull. De møre kjøttbitene i en kremet saus kombinert med sprø rösti skaper en ekte smakseksplosjon.

Hvem er Michael Frey?

Michael Frey, født 19. juli 1994 i Frauenfeld, Sveits, er en profesjonell fotballspiller. Han startet karrieren sin hos FC Winterthur og gikk senere til Young Boys Bern. Etter tid hos FC Zürich og de tyrkiske klubbene Fenerbahçe Istanbul og Kayserispor, signerte han for FC Schalke 04 i 2021. Utenfor banen har han en sterk lidenskap for det sveitsiske kjøkkenet – og spesielt Geschnetzeltes Züricher Art med rösti.

Ingredienser

  • 1 kg poteter (kokt dagen før)
  • 1 ts salt
  • Pepper, ferskmalte
  • 2 ss klarnet smør
  • 2 ss melk
  • 750 g kalvefilet eller svinefilet
  • 200 g hvite sjampinjonger
  • 1 løk
  • 50 g smør
  • 2 ss mel
  • ¼ liter kalvefond eller kjøttbuljong
  • 125 g fløte
  • ⅛ liter tørr hvitvin
  • Litt sitronsaft
  • 1 ts rosa pepperkorn

Slik gjør du

Rösti: Skrell de kokte potetene fra dagen før og riv dem grovt. Krydre med salt og pepper. Stek blandingen i en stor panne med oppvarmet klarnet smør på middels varme til rösti er gyllene og sprø. Hold dem varme.

Geschnetzeltes: Skjær kalve- eller svinefilet i tynne skiver, og krydre med salt og pepper. Skjær sjampinjongene i skiver og hakk løken i små terninger. Stek kjøttet raskt i en panne, ta det ut og sett til side. I samme panne stekes løk og sjampinjonger til de er myke.

Dryss over mel og rør godt inn. Tilsett kalvefond eller kjøttbuljong, og rør til en kremet saus dannes. Ha i fløte og hvitvin, og rør godt. Legg kjøttet tilbake i pannen og la det småkoke i sausen. Smak til med litt sitronsaft og rosa pepperkorn.

Servering

Anrett Geschnetzeltes på en tallerken sammen med den sprø rösti. Resultatet er en klassisk sveitsisk spesialitet som passer perfekt til en koselig middag med familie og venner.

God appetitt – og vel bekomme!

GGM Gastro Blogg

Vi er BLOGGEN for alt innen gastronomiens verden. I samarbeid med en rekke forfattere publiserer vi her spennende artikler og tidsaktuelle innlegg for alle i restaurant- og hotellbransjen. I tillegg kan du finne mange deilige oppskrifter og mattrender som du selv kan prøve ut. Vi inviterer deg varmt til å utforske emnene våre – og vi gleder oss til å høre dine idéer til kommende innlegg. God fornøyelse med oppdagelsen!

Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen
Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen

Asiatisk mat – trenden som erobrer Norge De siste årene har asiatiske restauranter blitt et fast innslag i både storbyer...

Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt
Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt

Quesadillas – en mexicansk klassiker Quesadillas er en ægte klassiker fra det mexicanske køkken – sprøde tortillas fyldt med lækre...

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet
GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet Hos GGM Gastro får du ikke bare kvalitetsprodukter – du...

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024
De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024 Kafeteria- og bakeribransjen fortsetter å utvikle seg i spennende og innovative...

Horecava|18
Horecava|18

Horecava 2018 – Innovasjon og trender i Amsterdam Den nederlandske messen Horecava presenterer hvert år et bredt utvalg av de...

Hostech21
Hostech21

Hostech av Tusid Istanbul På Internorga presenterer over 1 000 nasjonale og internasjonale utstillere sine innovasjoner for hele gastronomibransjen. Den...

Shanghai Hotelex|20
Shanghai Hotelex|20

Opplev fremtidens trender innen gastronomi Her kan både utstillere og besøkende hente inspirasjon, la fantasien få fritt spillerom og oppleve...

Equip
Equip'Hotel|18

INTERNORGA – Den ledende messen for hotell- og gastronomibransjen Internorga er en internasjonal messe for hotellbransjen, gastronomi, felles bespisning, bakerier...

Horecava|20
Horecava|20

Horecava 2020 – Innovasjon og nyheter fra gastronomi- og hotellbransjen Den nederlandske messen Horecava er et årlig høydepunkt for bransjefolk...

Internorga|18
Internorga|18

Horecava 2019 – Fokus på innovasjon og nye konsepter Også i 2019 lover den nederlandske messen Horecava et utvalg av...

Intergastra|20
Intergastra|20

INTERGASTRA 2020 – Innovasjon og gjestfrihet i Stuttgart Modet til å være annerledes, viljen til å prøve noe nytt og...