Michael Freys favorittmat: En munnfull for enhver sveitser - Geschnetzeltes Züricher Art med rösti

Michael Freys favorittmat: En munnfull for enhver sveitser - Geschnetzeltes Züricher Art med rösti

I dag presenteres en spesiell kulinarisk opplevelse: Fotballspilleren Michael Frey fra Schalke avslører sin favorittrett - Geschnetzeltes Züricher Art med rösti! Tilberedningen av denne deilige retten er ikke bare enkel, men også super lett og smakfull! Tilberedes med ferske ingredienser og krydder og serveres deretter på en sprø røsti. Kombinasjonen av de møre kjøttbitene og den kremete sausen sammen med den sprø rösti skaper en smakseksplosjon!
Tips og triks fra gastronomieksperten Frank Rosin: Emne: Kalkulation i restaurantbranchen Leser Michael Freys favorittmat: En munnfull for enhver sveitser - Geschnetzeltes Züricher Art med rösti 3 minutter Neste Kenan Karamans favorittmat - En ekte tyrkisk klassiker - Menemen
I dag presenteres en spesiell kulinarisk opplevelse: Fotballspilleren Michael Frey fra Schalke avslører sin favorittrett - Geschnetzeltes Züricher Art med rösti! Tilberedningen av denne deilige retten er ikke bare enkel, men også super lett og smakfull! Tilberedes med ferske ingredienser og krydder og serveres deretter på en sprø røsti. Kombinasjonen av de møre kjøttbitene og den kremete sausen sammen med den sprø rösti skaper en smakseksplosjon!

Michael Frey, født 19. juli 1994 i Frauenfeld, Sveits, er en profesjonell fotballspiller. Han startet karrieren sin hos FC Winterthur og gikk senere til Young Boys Bern. Etter et års engasjement hos FC Zürich spilte han for de tyrkiske klubbene Fenerbahçe Istanbul og Kayserispor, før han gikk til FC Schalke 04 i 2021.

I fritiden nyter Michael Frey det sveitsiske kjøkkenet og spesielle retten Geschnetzeltes Züricher Art med rösti. Denne deilige spesialiteten tilberedes med møre kalve- eller svinefileter, ferske sjampinjonger og en kremet saus laget av kalvefond, fløte og hvitvin. Serveres med sprø, stekte rösti laget av kokte poteter, forfinet med smør og krydder.

Geschnetzeltes Züricher Art med rösti er en perfekt rett for en koselig middag med familie og venner. Den er hjertelig, smakfull og enkel å tilberede. Prøv det og skjem deg bort med de deilige aromaene og smaksnyansene fra Sveits! Takket være Michael Freys veiledning og GGM Gastro-kokk Harry vil du lykkes feilfritt med tilberedning.

Ingredienser:

1 kg poteter (kokt dagen før)
1 ts salt
Pepper, ferskmalte
2 ss klarnet smør
2 ss melk
750 g kalvefilet eller svinefilet
200 g hvite sjampinjonger
1 løk
50 g smør
2 ss mel
1/4 liter kalvefond eller kjøttbuljong
125 g fløte
1/8 liter tørr hvitvin
Litt sitronsaft
1 ts rosa pepperkorn
Slik gjør du:

For rösti skrelles først kokte poteter og rives grovt. Potetblandingen krydres med litt salt og pepper og stekes i en stor panne med oppvarmet klarnet smør. Røsti stekes på middels varme til de er gylne og sprø, deretter holdes de varme.

For geschnetzeltes skjæres kalve- eller svinefileten i tynne skiver og krydres med salt og pepper. Sjampinjongene skjæres i skiver, og løken hakkes i små terninger.

I en panne stekes kjøttet raskt, tas ut av pannen og settes til side. I samme panne stekes løk og sjampinjonger til de er myke.

Deretter tilsettes mel og røres godt. Kalvefonden eller kjøttbuljongen helles i pannen og røres til en kremet saus dannes. Fløten og hvitvinen tilsettes også i pannen og røres. Til slutt legges kjøttet tilbake i pannen og simrer i sausen. Geschnetzeltes smakes til med sitronsaft og rosa pepperkorn.

Geschnetzeltes serveres sammen med den sprø rösti og danner en herlig sveitsisk spesialitet. Vi håper du prøver denne retten og synes den er like velsmakende som vi gjør.

Gud appetitt!