Kenan Karamans favorittmat - En ekte tyrkisk klassiker - Menemen

Kenan Karamans favorittmat - En ekte tyrkisk klassiker - Menemen

En deilig frokost er den perfekte starten på dagen, og hva er bedre enn en tradisjonell rett fra det tyrkiske kjøkkenet som Menemen? Retten er enkel å lage og krever bare noen ingredienser som du kan finne i ethvert kjøkken. I denne oppskriften serveres retten med ferskt flatbrød, tilberedt i en pizzaovn. Sammen med Schalke-spilleren Kenan Karaman og kokken Harry fra GGM Gastro vil du lære hvordan du lager denne deilige frokosten!

Kenan Karaman er en tysk-tyrkisk fotballspiller som for øyeblikket spiller for FC Schalke 04. Født 5. mars 1994 i Stuttgart, begynte sin fotballkarriere i VfB Stuttgarts ungdomsavdeling og gikk senere til Fortuna Düsseldorf, hvor han ble en viktig spiller. Siden 2022 har han spilt for FC Schalke 04 og er også en del av det tyrkiske landslaget.

Utenfor fotballbanen deler Kenan Karaman en lidenskap med mange mennesker - god mat. Hans favorittrett er Menemen, en tyrkisk frokostspesialitet laget med egg, tomater, paprika og krydder. Kenan Karaman har sagt ja til å forberede og presentere sin favorittrett sammen med GGM Gastro-kokken Harry for seerne. I denne oppskriften serveres Menemen med ferskbakt flatbrød.

Menemen er en ideell frokost- eller brunsjrett som kan lages raskt og enkelt, samtidig som den er full av smak og næringsstoffer. Det er en flott måte å starte dagen på med en sunn og velsmakende rett som gir deg energi for resten av dagen. Så prøv det og nyt en tradisjonell tyrkisk frokost hjemme!

Ingredienser til Menemen:

1 løk
2 grønne paprika
1 rød paprika
6 tomater
1 ½ ss olivenolje
6 egg
Jodholdig salt med fluor
Pepper
½ bolle persille
2 ts mild paprika
Chiliflak
Ingredienser til flatbrød:

Hvetemel type 550
Salt
Olivenolje
Sukker
1 terning gjær eller 1 pose tørrgjær
Vann
Slik gjør du:

For flatbrødet blandes mel og salt i en stor bolle. I en liten bolle blandes gjær og sukker med varmt vann og står i fem minutter. Deretter tilsettes gjær-vann-blandingen i melet, olivenolje og mer varmt vann tilsettes, og alt eltes til en smidig deig.

Deigen etterlates deretter i 30 minutter på et varmt sted, deles i like store biter og kjevles ut til flatbrød. Disse bakes i en forvarmet ovn på 250 grader Celsius i 7-9 minutter, til de er gylne og sprø.

For Menemen skjæres løken i små terninger og paprikaene i strimler. Tomatene skjæres også i små terninger. I en stor panne varmes olivenolje, og løken stekes i cirka 2 minutter, til de er mye. Deretter tilsettes paprikaene og stekes i ytterligere 5 minutter.

Tomater, paprika og chiliflak tilsettes, og alt stekes i ytterligere 5 minutter, til tomatene er mye. Eggene knuses i en skål, krydres med salt og pepper og piskes med en gaffel. Eggene helles i pannen og røres godt til de stivner. Menemen serveres med fersk persille og sammen med det ferske flatbrødet!

Riktig god fornøyelse med tilberedningen!