Høstkos: Fristende Apple Crumble fra Frank Rosin

Høstkos: Fristende Apple Crumble fra Frank Rosin

Den gyldne høsten står for døren, og med den kommer lengselen etter hyggelige øyeblikk og deilige nytelser. I denne årstiden, når bladene lyser opp i varme farger og dagene blir kjøligere, er det ingenting bedre enn å unne seg en lekkerbit som fanger opp høstens aromaer. Og hva kunne passe bedre enn en klassisk Apple Crumble? Denne enkle, men likevel forførende desserten er en sann stjerne, og TV-kokken Frank Rosin viser oss i dag hvordan du tilbereder den perfekt.

Ingredienser:

  • Sure epler (Elstar, Granny Smith, Boskop)

  • Sitron

  • Melis Til smuldredeig-bellegget:

  • 250 g mel

  • 140 g smør (romtemperatur)

  • 100 g brunt sukker

  • 1 vaniljestang

  • ½ ts kanel

  • Iskrem

  • Melis Forberedelser på forhånd: Forvarm kombiovn til 180 grader (varmluft).

Forberedelse av eplene: Start med å velge sikker epler som Elstar, Granny Smith eller Boskop. Skrell eplet, fjern kjernehuset og skjær det i tynne skiver. Trykk saften ut. Drypp eplebitene med sitronsaft for å holde dem friske.

Smuldredeig-bellegget: Til smuldredeigen, tilsett mel i en bolle og tilsett smør kuttet i små biter. Tilsett brunt sukker, frøene fra vaniljestangen og kanel. Bearbeid ingrediensene med fingrene til det blir en smuldrete tekstur.

Montering: Fyll de forberedte eplebitene i glass eller en bakeform. Fordel smuldredeig-bellegget over eplene og trykk det lett ned.

Steking: Plasser de fylte glassene eller bakeformen i en forvarmet ovn på 180 grader. Bak Apple Crumble i cirka 25-30 minutter, til det er gyllent og eplene er mye.

Servering: Ta Apple Crumble ut av ovnen og la det avkjøle seg litt. Nyt det alene eller med en kule er og litt melis.

Gud appetitt!