Frank Rosins sunde bowl: Stegte kartofler med grøn asparges, champignon og cremet hollandaisesauce

Frank Rosin tryller en sund og smagfuld bowl frem: Sprøde kartofler kombineret med grøn asparges, champignon og en cremet hollandaisesauce. Retten forener forskellige smagsnuancer og teksturer – og giver et afbalanceret måltid fyldt med næringsstoffer.

Ingredienser

  • Kartoffel-Drillinge
  • Grøn asparges
  • Skalotteløg
  • Champignon
  • Æggeblomme
  • Salt
  • Hvidvin
  • Klaret smør
  • Olie (til stegning af kartofler)
  • Rucola (til pynt)
  • Æg (til spejlæg)

Sådan gør du

1. Forberedelse: Skyl kartoflerne og skær dem i små stykker. Steg dem gyldne og sprøde i olie på en pande. Tilsæt hakket skalotteløg og krydr med salt. Hold dem varme.

2. Asparges: Steg de grønne asparges på en pande, krydr med salt og tilsæt en sjat hvidvin.

3. Champignon: Skær champignoner i grove stykker og steg dem gyldne. Krydr med salt.

4. Hollandaisesauce: Pisk æggeblomme, salt og hvidvin sammen over vandbad. Tilsæt klaret smør lidt ad gangen, indtil saucen er cremet.

5. Spejlæg: Steg et æg på en pande med lidt olie.

6. Anretning: Læg kartoflerne i en skål, top med asparges og champignon, hæld hollandaisesauce over og pynt med rucola. Læg spejlægget på toppen og server straks.

En sund og mættende bowl

Kombinationen af sprøde kartofler, knasende asparges, aromatiske champignon og den silkebløde hollandaisesauce giver en uimodståelig smagsoplevelse. En perfekt ret til både hverdag og weekend – bon appétit!

GGM Gastro Blogg

Vi er BLOGGEN for alt innen gastronomiens verden. I samarbeid med en rekke forfattere publiserer vi her spennende artikler og tidsaktuelle innlegg for alle i restaurant- og hotellbransjen. I tillegg kan du finne mange deilige oppskrifter og mattrender som du selv kan prøve ut. Vi inviterer deg varmt til å utforske emnene våre – og vi gleder oss til å høre dine idéer til kommende innlegg. God fornøyelse med oppdagelsen!

Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen
Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen

Asiatisk mat – trenden som erobrer Norge De siste årene har asiatiske restauranter blitt et fast innslag i både storbyer...

Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt
Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt

Quesadillas – en mexicansk klassiker Quesadillas er en ægte klassiker fra det mexicanske køkken – sprøde tortillas fyldt med lækre...

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet
GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet Hos GGM Gastro får du ikke bare kvalitetsprodukter – du...

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024
De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024 Kafeteria- og bakeribransjen fortsetter å utvikle seg i spennende og innovative...

Horecava|18
Horecava|18

Horecava 2018 – Innovasjon og trender i Amsterdam Den nederlandske messen Horecava presenterer hvert år et bredt utvalg av de...

Hostech21
Hostech21

Hostech av Tusid Istanbul På Internorga presenterer over 1 000 nasjonale og internasjonale utstillere sine innovasjoner for hele gastronomibransjen. Den...

Shanghai Hotelex|20
Shanghai Hotelex|20

Opplev fremtidens trender innen gastronomi Her kan både utstillere og besøkende hente inspirasjon, la fantasien få fritt spillerom og oppleve...

Equip
Equip'Hotel|18

INTERNORGA – Den ledende messen for hotell- og gastronomibransjen Internorga er en internasjonal messe for hotellbransjen, gastronomi, felles bespisning, bakerier...

Horecava|20
Horecava|20

Horecava 2020 – Innovasjon og nyheter fra gastronomi- og hotellbransjen Den nederlandske messen Horecava er et årlig høydepunkt for bransjefolk...

Internorga|18
Internorga|18

Horecava 2019 – Fokus på innovasjon og nye konsepter Også i 2019 lover den nederlandske messen Horecava et utvalg av...

Intergastra|20
Intergastra|20

INTERGASTRA 2020 – Innovasjon og gjestfrihet i Stuttgart Modet til å være annerledes, viljen til å prøve noe nytt og...