Kikærte-gulerodspande – vitaminrig vinterret

Har du masser af grøntsager tilovers derhjemme og leder efter en god opskrift til dit nytårsforsæt? Hvad med en lækker kikærte-gulerodspande? Denne vitaminrige pande hjælper dig med at klare de kolde vinterdage!

Det skal du bruge

  • 400 g gulerødder
  • 1 rød chili
  • 1 stykke frisk ingefær (ca. 2 cm)
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g kikærter (dåse), afdryppet
  • 1 avocado
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 tsk mild paprika
  • Karry
  • Garam Masala
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • Timianblomster (efter sæson)
Ingredienser til kikærte-gulerodspande

Sådan gør du

Start med at skrælle og skære gulerødderne i tern. Fjern kernerne fra chilien (behold dem hvis du vil have mere styrke) og hak den fint. Skræl også ingefæren og hak den fint.

Varm en pande med olivenolie, og steg gulerødder, chili, ingefær og kikærter, indtil de er gyldne. Tilsæt krydderierne og timian, og smag til med salt og peber. Lad retten simre ved lav temperatur, indtil gulerødderne er møre, men stadig har bid.

Tilsæt grofthakkede avocado-stykker – alternativt kan du forberede en avocadomos. Pynt til sidst med timianblomster, og så er denne grønne vitaminbombe klar til servering!

Kikærte-gulerodspande i stegepande

God fornøjelse med madlavningen – og velbekomme!

GGM Gastro Blogg

Vi er BLOGGEN for alt innen gastronomiens verden. I samarbeid med en rekke forfattere publiserer vi her spennende artikler og tidsaktuelle innlegg for alle i restaurant- og hotellbransjen. I tillegg kan du finne mange deilige oppskrifter og mattrender som du selv kan prøve ut. Vi inviterer deg varmt til å utforske emnene våre – og vi gleder oss til å høre dine idéer til kommende innlegg. God fornøyelse med oppdagelsen!

Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen
Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen

Asiatisk mat – trenden som erobrer Norge De siste årene har asiatiske restauranter blitt et fast innslag i både storbyer...

Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt
Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt

Quesadillas – en mexicansk klassiker Quesadillas er en ægte klassiker fra det mexicanske køkken – sprøde tortillas fyldt med lækre...

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet
GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet Hos GGM Gastro får du ikke bare kvalitetsprodukter – du...

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024
De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024 Kafeteria- og bakeribransjen fortsetter å utvikle seg i spennende og innovative...

Horecava|18
Horecava|18

Horecava 2018 – Innovasjon og trender i Amsterdam Den nederlandske messen Horecava presenterer hvert år et bredt utvalg av de...

Hostech21
Hostech21

Hostech av Tusid Istanbul På Internorga presenterer over 1 000 nasjonale og internasjonale utstillere sine innovasjoner for hele gastronomibransjen. Den...

Shanghai Hotelex|20
Shanghai Hotelex|20

Opplev fremtidens trender innen gastronomi Her kan både utstillere og besøkende hente inspirasjon, la fantasien få fritt spillerom og oppleve...

Equip
Equip'Hotel|18

INTERNORGA – Den ledende messen for hotell- og gastronomibransjen Internorga er en internasjonal messe for hotellbransjen, gastronomi, felles bespisning, bakerier...

Horecava|20
Horecava|20

Horecava 2020 – Innovasjon og nyheter fra gastronomi- og hotellbransjen Den nederlandske messen Horecava er et årlig høydepunkt for bransjefolk...

Internorga|18
Internorga|18

Horecava 2019 – Fokus på innovasjon og nye konsepter Også i 2019 lover den nederlandske messen Horecava et utvalg av...

Intergastra|20
Intergastra|20

INTERGASTRA 2020 – Innovasjon og gjestfrihet i Stuttgart Modet til å være annerledes, viljen til å prøve noe nytt og...