Frank Rosin: Stekt ris i ananas-skall

Kombinasjonen av sprø grønnsaker, hjertevarm ris og den søte tonen fra ananas gjør denne retten til en smaksopplevelse uten like. La deg fortrylle av Frank Rosins ekspertise og lidenskap for kjøkkenet!

Stekt ris i ananas-skall er ikke bare et visuelt høydepunkt, men skjemmer også bort ganen med en fascinerende kombinasjon av smaker og teksturer.

Du trenger:

  • Ananas
  • Sjalottløk
  • Hvitløk
  • Kokt ris
  • Salt og pepper
  • Vårløk
  • Gulrøtter
  • Rød paprika
  • Cashewnøtter
  • Erter
  • Chiliflak
  • Soyasaus
  • Fersk koriander (til dekorasjon)

Slik gjør du:

Start med å ta en fersk ananas og skjær den i midten på langs. Tøm deretter ananasen for fruktkjøtt for å få en vakker skål som senere fungerer som tallerken. Denne originale presentasjonen gir ikke bare retten et eksotisk preg, men er også en skikkelig blikkfang på bordet.

Varm opp en stekepanne med litt olje over middels varme og stek finhakket sjalottløk og hvitløk til de er gylne. Tilsett den ferdigkokte risen og stek den på høy varme til den blir lett gylden. Smak til med litt salt og pepper for å fremheve risens fulle smak.

Samtidig varmer du opp en annen stekepanne med litt olje og tilsetter løk, vårløk, hvitløk, gulrøtter og rød paprika. Ved å steke dem får de en sprø konsistens og frigjør aromaene på en fantastisk måte.

For å tilføre ekstra smaksdimensjon til retten tilsetter du cashewnøtter, erter og chiliflak og steker det i ytterligere 2–3 minutter sammen med grønnsakene. Nøttene gir en herlig knasende konsistens, mens chiliflakene tilfører en frisk krydret smak.

Nå blander du den stekte risen med grønnsakene i pannen og rører alt godt sammen. Ved å tilsette soyasaus får ingrediensene en krydret og aromatisk smak som perfekt rundes av. Smak til risen og tilsett eventuelt litt ekstra soyasaus, salt eller pepper for å tilpasse smaken individuelt.

Ta den forberedte ananas-skålen og fyll den med den deilige ris- og grønnsaksblandingen. Trykk lett slik at risen holder seg på plass samtidig som den blir presentert på en appetittvekkende måte.

Fullfør retten med fersk koriander og noen chiliflak som dekorasjon – et elegant og fargerikt preg som gjør retten komplett.

Vi ses neste gang – og god appetitt!

GGM Gastro Blogg

Vi er BLOGGEN for alt innen gastronomiens verden. I samarbeid med en rekke forfattere publiserer vi her spennende artikler og tidsaktuelle innlegg for alle i restaurant- og hotellbransjen. I tillegg kan du finne mange deilige oppskrifter og mattrender som du selv kan prøve ut. Vi inviterer deg varmt til å utforske emnene våre – og vi gleder oss til å høre dine idéer til kommende innlegg. God fornøyelse med oppdagelsen!

Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen
Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen

Asiatisk mat – trenden som erobrer Norge De siste årene har asiatiske restauranter blitt et fast innslag i både storbyer...

Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt
Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt

Quesadillas – en mexicansk klassiker Quesadillas er en ægte klassiker fra det mexicanske køkken – sprøde tortillas fyldt med lækre...

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet
GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet Hos GGM Gastro får du ikke bare kvalitetsprodukter – du...

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024
De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024 Kafeteria- og bakeribransjen fortsetter å utvikle seg i spennende og innovative...

Horecava|18
Horecava|18

Horecava 2018 – Innovasjon og trender i Amsterdam Den nederlandske messen Horecava presenterer hvert år et bredt utvalg av de...

Hostech21
Hostech21

Hostech av Tusid Istanbul På Internorga presenterer over 1 000 nasjonale og internasjonale utstillere sine innovasjoner for hele gastronomibransjen. Den...

Shanghai Hotelex|20
Shanghai Hotelex|20

Opplev fremtidens trender innen gastronomi Her kan både utstillere og besøkende hente inspirasjon, la fantasien få fritt spillerom og oppleve...

Equip
Equip'Hotel|18

INTERNORGA – Den ledende messen for hotell- og gastronomibransjen Internorga er en internasjonal messe for hotellbransjen, gastronomi, felles bespisning, bakerier...

Horecava|20
Horecava|20

Horecava 2020 – Innovasjon og nyheter fra gastronomi- og hotellbransjen Den nederlandske messen Horecava er et årlig høydepunkt for bransjefolk...

Internorga|18
Internorga|18

Horecava 2019 – Fokus på innovasjon og nye konsepter Også i 2019 lover den nederlandske messen Horecava et utvalg av...

Intergastra|20
Intergastra|20

INTERGASTRA 2020 – Innovasjon og gjestfrihet i Stuttgart Modet til å være annerledes, viljen til å prøve noe nytt og...