Unngå de vanligste feilene når du åpner restaurant

Har du alltid drømt om å åpne din egen restaurant, men visste ikke hvordan du skulle starte skikkelig? Da har du kommet til rett sted! Vi ønsker å støtte deg i å oppfylle drømmen din og vise deg hvilke feil du bør unngå, slik at alt kan gå feilfritt for deg.

Feil nr. 1: Dårlig organisering – Planlegg på forhånd

God planlegging sparer deg for mye stress og bekymringer. Du må aldri undervurdere kostnadene ved å åpne en restaurant. Planlegg hvert eneste steg. Du bør også kunne svare på følgende spørsmål for deg selv:

  • Hvilke retter vil du tilby?
  • Hva slags restaurant ønsker du å åpne?
  • Hvor vil du åpne restauranten din?
  • Hva kan kostnadene bli?

Feil nr. 2: Feil valgt plassering – Finn en plassering som passer til konseptet ditt

Plasseringen er svært viktig, fordi "den perfekte plasseringen" avhenger av målgruppen du ønsker å tiltrekke. Spør deg selv:

  • Hvem er målgruppen du vil overbevise om de deilige rettene dine?
  • Er restaurantområdet lett tilgjengelig til fots og med offentlig transport?
  • Er det tilstrekkelig med parkeringsplass?
  • Når er den travleste tiden, og passer det med tilbudet du vil gi?

Feil nr. 3: Manglende markedsføring – Gjør deg selv synlig

Med passende markedsføring er du et skritt nærmere suksess. Uten tilstrekkelig oppmerksomhet blir bordene dine tomme. For å unngå dette kan du gjøre følgende:

  • Utnytt sosiale medier som Facebook, Instagram, Twitter og TikTok.
  • Investér i betalt markedsføring både online og i avisen.
  • Start åpningen med attraktive tilbud.
  • Del ut flyers.

Feil nr. 4: Ubehagelig atmosfære – Skap en hyggelig restaurantopplevelse

Hva er en restaurant uten gjester? Førsteinntrykket teller! Som vert har du ansvaret for å skape en hyggelig atmosfære. Hvis en gjest ikke likte sitt første besøk, er sjansen for at de kommer tilbake, svært lav.

Unngå dette ved å være oppmerksom på:

  • Velkomsten
  • Servicen
  • Oppmerksomheten
  • Vennligheten
  • Maten og drikkevarene
  • Renholdet
  • Avskjeden

Feil nr. 5: Ingen teamwork – Bygg opp teamet ditt

Ansatte spiller en avgjørende rolle. Med det rette teamet letter du arbeidet ditt og sikrer kvalitet. Sørg for å finne kvalifiserte medarbeidere som passer inn. Teamet må kunne kommunisere godt, for samarbeidet går hånd i hånd i restaurantbransjen.

Feil nr. 6: Manglende utstyr – Finn riktig utstyr

Kjøkkenet er kjernen i restauranten din. Derfor bør du legge stor vekt på å investere i kvalitetsbevisst kjøkkenutstyr. Fra gasskomfyr og frityrkoker til pastamaskin og panne – hos GGM Gastro finner du et bredt utvalg. Vi tilbyr også vinkjøleskap, ismaskiner, oppvaskmaskiner og poleringsmaskiner. La oss gi deg råd slik at vi kan hjelpe deg med den beste sammensetningen av kjøkkenet ditt!

Åpne restaurant – tips og fallgruver

GGM Gastro Blogg

Vi er BLOGGEN for alt innen gastronomiens verden. I samarbeid med en rekke forfattere publiserer vi her spennende artikler og tidsaktuelle innlegg for alle i restaurant- og hotellbransjen. I tillegg kan du finne mange deilige oppskrifter og mattrender som du selv kan prøve ut. Vi inviterer deg varmt til å utforske emnene våre – og vi gleder oss til å høre dine idéer til kommende innlegg. God fornøyelse med oppdagelsen!

Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen
Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen

Asiatisk mat – trenden som erobrer Norge De siste årene har asiatiske restauranter blitt et fast innslag i både storbyer...

Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt
Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt

Quesadillas – en mexicansk klassiker Quesadillas er en ægte klassiker fra det mexicanske køkken – sprøde tortillas fyldt med lækre...

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet
GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet Hos GGM Gastro får du ikke bare kvalitetsprodukter – du...

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024
De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024 Kafeteria- og bakeribransjen fortsetter å utvikle seg i spennende og innovative...

Horecava|18
Horecava|18

Horecava 2018 – Innovasjon og trender i Amsterdam Den nederlandske messen Horecava presenterer hvert år et bredt utvalg av de...

Hostech21
Hostech21

Hostech av Tusid Istanbul På Internorga presenterer over 1 000 nasjonale og internasjonale utstillere sine innovasjoner for hele gastronomibransjen. Den...

Shanghai Hotelex|20
Shanghai Hotelex|20

Opplev fremtidens trender innen gastronomi Her kan både utstillere og besøkende hente inspirasjon, la fantasien få fritt spillerom og oppleve...

Equip
Equip'Hotel|18

INTERNORGA – Den ledende messen for hotell- og gastronomibransjen Internorga er en internasjonal messe for hotellbransjen, gastronomi, felles bespisning, bakerier...

Horecava|20
Horecava|20

Horecava 2020 – Innovasjon og nyheter fra gastronomi- og hotellbransjen Den nederlandske messen Horecava er et årlig høydepunkt for bransjefolk...

Internorga|18
Internorga|18

Horecava 2019 – Fokus på innovasjon og nye konsepter Også i 2019 lover den nederlandske messen Horecava et utvalg av...

Intergastra|20
Intergastra|20

INTERGASTRA 2020 – Innovasjon og gjestfrihet i Stuttgart Modet til å være annerledes, viljen til å prøve noe nytt og...