De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024

Kafeteria- og bakeribransjen fortsetter å utvikle seg i spennende og innovative retninger. Etter hvert som forbrukerpreferanser endrer seg, tilpasser virksomheter seg nye trender som former fremtiden for servering og baking. I 2024 utmerker flere nøkkelutviklinger seg, drevet av endringer i livsstil, helsebevissthet og teknologiske fremskritt. La oss utforske de viktigste trendene som forvandler kafeterier og bakerier over hele verden.

1. Kreative smaker og estetikk

Bakerier og kafeterier eksperimenterer med kreative smaker, farger og presentasjoner. Instagram-vennlige desserter og drikker, som fargerike macarons, fantasifulle kaker eller kunstneriske kaffelatte-design, har blitt viktige elementer i å tiltrekke kunder og skape oppmerksomhet på sosiale medier.

Kreative kaffe- og desserttrender 2024

2. Fokus på lokale og håndlagde produkter

Forbrukere ønsker i større grad å støtte lokale produsenter og småskala håndverksbakere. Bakerier som lager produkter fra bunnen av, ved hjelp av lokale råvarer og tradisjonelle teknikker, har fått en lojal kundebase.

3. Sunnere alternativer og ernæringsfokus

Et økende antall forbrukere er opptatt av ernæring og ønsker sunnere alternativer når de spiser ute eller kjøper bakervarer. Bakerier og kafeterier har reagert på denne etterspørselen ved å introdusere produkter som er lavere i sukker, fri for raffinerte ingredienser eller laget med alternative meltyper som spelt eller mandelmel.

GGM Gastro Blogg

Vi er BLOGGEN for alt innen gastronomiens verden. I samarbeid med en rekke forfattere publiserer vi her spennende artikler og tidsaktuelle innlegg for alle i restaurant- og hotellbransjen. I tillegg kan du finne mange deilige oppskrifter og mattrender som du selv kan prøve ut. Vi inviterer deg varmt til å utforske emnene våre – og vi gleder oss til å høre dine idéer til kommende innlegg. God fornøyelse med oppdagelsen!

Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen
Asiatisk mat på menyen – en lønnsom trend for restaurantbransjen

Asiatisk mat – trenden som erobrer Norge De siste årene har asiatiske restauranter blitt et fast innslag i både storbyer...

Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt
Quesadillas – Mexicansk streetfood gjort nemt

Quesadillas – en mexicansk klassiker Quesadillas er en ægte klassiker fra det mexicanske køkken – sprøde tortillas fyldt med lækre...

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet
GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet

GGM Gastro Helpcenter: Service som varer – også etter kjøpet Hos GGM Gastro får du ikke bare kvalitetsprodukter – du...

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024
De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024

De nyeste trendene innen kafeteria- og bakeribransjen i 2024 Kafeteria- og bakeribransjen fortsetter å utvikle seg i spennende og innovative...

Horecava|18
Horecava|18

Horecava 2018 – Innovasjon og trender i Amsterdam Den nederlandske messen Horecava presenterer hvert år et bredt utvalg av de...

Hostech21
Hostech21

Hostech av Tusid Istanbul På Internorga presenterer over 1 000 nasjonale og internasjonale utstillere sine innovasjoner for hele gastronomibransjen. Den...

Shanghai Hotelex|20
Shanghai Hotelex|20

Opplev fremtidens trender innen gastronomi Her kan både utstillere og besøkende hente inspirasjon, la fantasien få fritt spillerom og oppleve...

Equip
Equip'Hotel|18

INTERNORGA – Den ledende messen for hotell- og gastronomibransjen Internorga er en internasjonal messe for hotellbransjen, gastronomi, felles bespisning, bakerier...

Horecava|20
Horecava|20

Horecava 2020 – Innovasjon og nyheter fra gastronomi- og hotellbransjen Den nederlandske messen Horecava er et årlig høydepunkt for bransjefolk...

Internorga|18
Internorga|18

Horecava 2019 – Fokus på innovasjon og nye konsepter Også i 2019 lover den nederlandske messen Horecava et utvalg av...

Intergastra|20
Intergastra|20

INTERGASTRA 2020 – Innovasjon og gjestfrihet i Stuttgart Modet til å være annerledes, viljen til å prøve noe nytt og...