GRATIS FRAKT (FESTLANDET NORGE) - priser ekskl. mva

Tips og triks fra gastronomieksperten Frank Rosin: Emne - Å oppnå en optimal meny

Tips og triks fra gastronomieksperten Frank Rosin: Emne - Å oppnå en optimal meny
En overfylt meny er et vanlig problem i restaurantbransjen. For mange retter kan gå utover kvalitet og ferskheten av ingrediensene, øke matkostnadene og redusere restaurantens lønnsomhet. Derfor anbefaler Frank Rosin og GGM Gastro å strømlinjeforme menyen til det essensielle. En tydelig struktur med et gjennomtenkt utvalg av rett kan forbedre gjestetilfredsheten og øke inntektene på lang sikt.

Ved å fokusere på et begrenset antall, sikrer man at de brukte ingrediensene alltid er ferske og av høyeste kvalitet. Dette reduserer også matsvinn og bidrar til miljømessig bærekraft. En omfattende meny kan føre til overkjøp av ingredienser som slutter å spille.

En kortfattet meny oppmuntrer også til kreativitet ved å konsentrere seg om å tilby retter som er unike og minneverdige. Gjestene vil bli begeistret over en liten, men variert meny som gir bedre klarhet. En roterende meny kan lokke anmeldelser til å komme tilbake gjentatte ganger og være ivrige etter å prøve nye og spennende retter.

I tillegg til den høyere kvaliteten på rettene, gir en mindre meny fordeler for personalet. En godt organisert meny forenkler arbeidet for kjøkkenpersonalet og øker deres effektivitet. De trenger ikke å gjøre noe med en rekke retter og kan i stedet fokusere på å forberede og begrense antall elementer. Dette fører til større ensartethet og kvalitet i rettene og minimerer risikoen for feil og forsinkelser.